Taras

Nowoczesny z widokiem
Lokalizacja: Winnica, Toruń
Powierzchnia: 100 m2

Taras zaprojektowano w stylu nowoczesnym tak, aby tworzył kolejny salon domu. Latem jest idealnym miejscem do odpoczynku dla wszystkich domowników.

Klientom zależało przede wszystkim na uzyskaniu kameralności. Donice wykonane z tworzywa zaprojektowano pod wymiar, od strony balustrad szklanych zaprojektowano niższe donice z trawami ozdobnymi i bylinami kwitnącymi aby nie przysłaniać widoku na panoramę Wisły.

Oprócz traw występują krzewy iglaste oraz akcenty o kwitnących kwiatach i barwnych liściach min. hortensje, klon palmowy. Zgodnie z projektem na tarasie powstał podest z drewna kompozytowego. Znalazło się również miejsce na szafę ogrodową wykonaną z drewna egzotycznego. W celu odgrodzenia się od sąsiadów stworzyliśmy zewnętrzną zieloną ścianą na jednej ze ścian tarasu.