Taras

nowoczesny z dużymi płytami
Lokalizacja: Maszewo
Powierzchnia: 150 m2

Taras przy domu jednorodzinnym położonym w malowniczej miejscowości nad Wisłą. Projekt składa się z części frontowej nawierzchni oraz tarasu wokół domu. Taras podzielony na dwie części wypoczynkowa z zadaszeniem z żaluzji poziomej oraz część otwarta, nasłoneczniona.

Ze względu na duże różnice terenu, wokół tarasu rozmieściliśmy zejścia ze stopni betonowych, blokowych oraz donice z palisady betonowe. Płyty gresowe są materiałem trwałym, odpornym na zarysowania oraz zanieczyszczenia, dlatego umieściliśmy je w strefie jadalnianej. Płyty betonowe 80×80 ciekawie komponuja się na większych, nowoczesnych przestrzeniach, otoczone zielenią świetnie wkomponowują się w założenie.

Pergola z drewna świerkowego, klejonego przedłuża salon ogrodowy oraz tworzy przyjemne miejsce w cieniu do wypoczynku. Zieleń składa się z traw ozdobnych, roślin zimozielonych oraz kwitnących bylin, które są mało wymagające pod względem ilości wody i zabiegów pielęgnacyjnych.